Foto's zoeken / gebruiken

Voor de beste hoge kwaliteit foto's raden wij iStock en Shutterstock te gebruiken.
Je betaalt daar voor foto's, maar dan heb je ook wat!. Wil je gratis foto's gebruiken kijk dan eens op Pexels of Pixabay.

Liever kunst aan de muur? Het Rijksmuseum heeft enorm veel hoge kwaliteit afbeeldingen online staan in hun eigen Rijkssstudio.

 
Persoonlijk advies

Kunt u uw gewenste product of uitvoering niet vinden? Staat uw oplage er niet bij? Heeft u hulp nodig bij het maken van uw bestanden? Behoefte aan professioneel advies? Wat het ook is, wij staan altijd voor u klaar!

 

 
Foto voorzien van tekst

Wil je een foto voorzien van een tekst en die af laten drukken op papier?
Als je die zelf op wilt maken, moet je beginnen met de juiste basis.
De basis is het formaat van je afdruk op het juiste aantal DPI.
Wil je bijvoorbeeld een foto afdrukken op 10 x 15 cm, dan neem je in Photoshop een leeg document van 10,6 x 15,6 cm, op 150 dpi.

De 6 mm extra bij het formaat is om het formaat zonder witte randen af te drukken, dat noemen we afloop. Aan alle kanten wordt er dus 3 mm van je ontwerp afgesneden.
Daarna plaats je je foto erin en als laatste je tekst. Plaats de tekst op minstens 8 mm van de rand. 

De meeste mensen doen het andersom, de foto openen en dan de tekst erin plaatsen, maar daarbij weet je nooit welk formaat de output wordt.

Werk je op de door ons geadviseerde methode dan weet je altijd dat je eindproduct scherp is.

 
Wat is aflopend drukken?

Als er in de opmaak grafische elementen zoals foto’s, tekst of illustraties tot aan de rand of over de papierrand komen, dan moet het document van 3 mm afloop (bleed) worden voorzien.
Dus aan alle zijden 3 mm extra ruimte. Deze afloop is noodzakelijk om het drukwerk mooi te kunnen snijden zonder dat er een wit lijntje aan de randen zichtbaar is.

Waarom doen we dit?

Dit doen we omdat we niet op 0,1mm precies kunnen snijden en we anders bij de minste afwijking al een witte rand krijgen. Dat is uiteindelijk niet mooi, want u wilt tenslotte dat de bedrukking tot de rand doorloopt.